Parfym online

Vad är skillnaden mellan dyr och billig parfym?

Varför ska man betala flera hundra kronor för en parfym när man kan få precis samma doft för en bråkdel av priset? Så kan man resonera då man upplever att en billig parfym från ett okänt märke doftar precis som märkesparfymen. Vad är egentligen skillnaden mellan märkesparfymer och de dofter som har namn som man aldrig har hört talas om tidigare?

Billig parfym kan dofta gott…

Till att börja med så är det viktigt att poängtera att parfymer som är billigare inte nödvändigtvis har sämre doft. Något som man måste förstå är att dyrare dofter består av flera lager eller det som man kallar för noter. När man först applicerar doften så kan man känna sötma och kanske frukt. Efter en stund så djupnar parfymens arom och man kan uppleva nya inslag som till sist utvecklas till det som kallas för basnoten som kan vara rätt så olik det första intrycket.

En billig parfym kan alltså ha samma topp-not som märkesparfymen som den påminner om, men till skillnad från den dyra varianten så kommer doften aldrig att utveckla sig till djupare noter. Det här är något som man bara får med märkesparfymerna som består av finare essentiella oljor som gör denna utveckling möjlig.

Billigare parfymer doftar ofta sött

Något du kanske har lagt märke till är att parfymerna som kostar lite mindre ofta har en söt doft. Det här är ingen tillfällighet. Off-brands är för det mesta gjorda för den yngre publiken och det är känt att tonåringar är särskilt intresserade av söta inslag. En del menar att de rentav inte har ett luktsinne som är lika utvecklat som hos en vuxen, men det kan förstås diskuteras.

En sak är säker, en yngre person har sällan samma budget för kosmetika och parfym. Det här gör de billigare alternativen med söta friska dofter intressanta. Det kan också anses vara mer normalt att en tonåring sprayar på mer parfym vid flera tillfällen per dag vilket man absolut behöver göra då det bara finns en topp not som varar cirka en halvtimmes tid.

Det är basnoterna som vi vill åt

Något som gör att man verkligen uppskattar bra märkesparfymer är att de håller länge och lämnar en doft som man verkligen trivs med. Det är just basnoterna i parfymerna som är dyra att ta fram och det här är förklaringen till att favoriterna ofta är lite dyrare. Det finns en stor mening med att välja parfymen som håller dagen lång och som djupnar till en doft som man kan hämta kraft och inspiration från.

Nu är det förstås så att man kan finna billiga alternativ som innehåller topp, mellan och basnoter. Genom att köpa parfym online så kan man spara stora pengar. Passa på när det blir rea och du kan få högsta kvalitet till lägsta pris. Det här är billig parfym som du kommer att ha stor glädje av länge, för en annan skillnad mellan de dyra sorterna och de som är off-brand är just hållbarheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *