Billiga-parfymer

Parfym för herr

Hem > Parfym för herr

Populära herrparfymer

För dig som letar efter en parfym för herr har du kommit helt rätt. Här kan du titta genom en topplista över rekommenderade parfymer, men också få tips om herrparfym som tjejer gillar, samt få tips på var du kan köpa parfymer.

Denna sida innehåller sponsrat innehåll.

Herrparfymer – Topplista

Letar du efter en välrecenserad och populär herrparfym, men känner dig överväldigad av alla olika alternativ och vet inte vad du ska välja? Här hittar du en topplista över några av de allra bästa parfymerna för herrar, med beskrivningar och information om deras topp-, hjärt- och basnoter.

1. Eros Versace

eros-versace-herrparfym

Eros Versace är en modern klassiker, som har en kylande och fräsch doft av citrus, grönt äpple och mynta, som sedan ger väg för tonkabönor och vanilj. Parfymen tar inspiration från grekisk mytologi, och även flaskan använder grekisk skulpturkonst och Medusa som sina motiv. En fantastisk doft, särskilt för fest och andra tillställningar.

Toppnoter: Citron, grönt äpple, mynta

Hjärtnoter: Ambroxid, pelargon, tonkabönor

Basnoter: Atlasceder, slånlav, vanilj, vetivergräs, virginiaceder

2. Hugo Boss The Scent for Him

hugo-boss-the-scent-for-him-herrparfym

Hugo Boss The Scent for Him är en parfym med en fruktig men kryddigt varm doft, som är utformad för att utstråla sensualism och förförelse. Den blandar ingefäran och maninkafrukten med balanserande och svalkande iris, som sedan stöttas upp av en bas av läder och trä. Den passar bra både till vardags och på fest, och utmärker sig av en mycket bra hållbarhet.

Toppnoter: Ingefära, maninkafrukt

Hjärtnoter: Iris

Basnoter: Läder, trä

3. Club de Nuit Intense Man Armaf

Club de Nuit Intense Man Armaf är en parfym med en fräsch citrusdoft, vars toner av ananas och citron börjar starkt, och sedan håller sig kvar länge även efter hand som toppnoterna i övrigt börjar ge väg för de träiga hjärtnoterna, tills basen av rökig ambra och mysk tar över.

Toppnoter: Ananas, bergamott, citron, svart vinbär, äpple

Hjärtnoter: Björk, jasmine, ros

Basnoter: Ambra, mysk, patchouli, vanilj

4. Encre Noire Lalique

Encre Noire Lalique är en stark och aromatisk parfym med en sofistikerad doft av trä, som blommar ut efter hand som du bär den och får en mer utvecklad doft medan hjärtnoterna av vetivergräs och basnoterna av kashmir och mysk gör sig mer till känna. Den gör sig bra till vardags, men passar även bra vid festligheter och tillställningar.

Toppnoter: Cypress

Hjärtnoter: Vetivergräs

Basnoter: Kashmir, mysk

5. Aventus Creed

aventus-creed-herrparfym

Aventus Creed är en parfym för herrar med en frisk, citrusaktig doft från sina fräscha toner av ananas, med andra friska och fruktiga accenter, som sedan ger väg åt träiga och rökiga toner av björk. Bland basnoterna står doften av vanilj fram, som agerar som ett milt och behagligt avslut på parfymen. 

Toppnoter: Ananas, bergamott, svart vinbär, äpple

Hjärtnoter: Björk, marockansk jasmine, patchouli, ros

Basnoter: Ambra, mysk, slånlav, vanilj

6. Versace Pour Homme

Versauce Pour Homme är en herrparfym som med kombinationen av bergamott, citron och pomerans har en väldigt frisk doft av citrus. Trots användningen av den beska frukten pomerans upplevs den som söt, och rekommenderas till citrusälskare. Toppnoterna håller i sig i cirka en timme, och börjar sedan ge väg för blommiga hjärtnoter och en bas av mysk och tonkabönor.

Toppnoter: Bergamott, citron, pomerans, ros

Hjärtnoter: Ceder, hyacint, pelargon, salvia

Basnoter: Bärnsten, mysk, tonkabönor

7. Bentley for Men Intense

bentley-for-men-herrparfym

Bentley for Men Intense är en mycket populär parfym för herrar, som öppnar med en varm och söt doft av rom, som motbalanseras av kryddig svartpeppar och syrlig bergamott. Efter hand som hjärt- och basnoterna träder fram skiftar parfymen mot en mörkare ton av läder, rökelse och ceder, och varar i cirka sex till åtta timmar.

Toppnoter: Bergamott, lager, svartpeppar

Hjärtnoter: Afrikansk pelargon, kanel, rom, salvia, trä

Basnoter: Bensoeharts, ceder, läder, patchouli, rökelse

8. Acqua di Giò Giorgio Armani

acqua-di-gio-giorgio-armani-herrparfym

Acqua di Giò Giorgio Armani är en klassisk parfym för herrar, som kombinerar doften av syrlig citrus med salt hav, aromatiska blomdofter, och en värmande bas av trä och mysk. Parfymen passar särskilt bra till vardags under de varma årstiderna.

Toppnoter: Apelsin, bergamott, citron, jasmine, lime, mandarin, neroli

Hjärtnoter: Calone, cyklamen, freesia, havsvatten, hyacint, jasmine, koriander, muskotnöt, persika, reseda, ros, rosmarin, viol

Basnoter: Bärnsten, ceder, patchouli, slånlav, mysk

9. Emporio Armani Stronger With You Intensely

Emporio Armani Stronger With You Intensely är en parfym för herrar, som öppnar med en kryddig doft av rosépeppar, som balanseras av den blommiga doften av viol. Dessa gör väg för en varm och söt doft av kanel och kola. När bastonerna tar vid fortsätter vaniljen den milda doften, och backas upp av bärnsten, mocka och tonkabönor.

Toppnoter: En, rosépeppar, viol

Hjärtnoter: Kanel, kola, lavendel, salvia

Basnoter: Bärnsten, mocka, tonkabönor, vanilj

10. Costa Azzurra Tom Ford

costa-azzurra-tom-ford-herrparfym

Costa Azzurra Tom Ford är en parfym för herrar, som utmärker sig genom att öppna med en kombination av kryddiga dofter och havsdofter, för att sedan ge väg för toner av citrus och rökelse. En sofistikerad doft som passar utmärkt till vardags – särskilt vid de varma årstiderna.

Toppnoter: Aquilaria malaccensis, drivved, kardemumma, mysk, sellerifrö, sjögräs

Hjärtnoter: Citron, cypress, lavendel, malört, mandarin, myrten

Basnoter: Ek, mastix, olibanum, rökelse, vanilj, vetivergräs

11. Y Eau de Parfum Yves Saint Laurent

Y Eau de Parfum Yves Saint Laurent är en herrparfym som utmärker sig av sin framträdande doft av äpple, som balanseras ut med syrlig bergamott och kryddig ingefära, som sedan ger plats åt blommiga dofter av pelargon och salvia, och slutligen en träig bas av ceder, bärnsten, tonkabönor och vetivergräs. Den passar lika bra till vardags som till fest.

Toppnoter: Bergamott, ingefära, äpple

Hjärtnoter: Enbär, pelargon, salvia

Basnoter: Bärnsten, ceder, olibanum, tonkabönor, vetivergräs

12. CK One Summer 2021 Calvin Klein

CK One Summer 2021 Calvin Klein är en herrparfym som med sina toner av citrus ger en tilltalande syrlig och fräsch doft, som sedan ger plats åt fler fruktiga toner av rabarber och vattenmelon. Det hela stöttas upp av en bas av ambroxid, persika och trä, och passar som namnet antyder särskilt bra under de varma årstiderna.

Toppnoter: Citron, grapefrukt, vatten

Hjärtnoter: Eukalyptus, rabarber, vattenmelon

Basnoter: Ambroxid, persika, vitt trä

Herrparfym som tjejer gillar

Letar du efter herrparfymer som tjejer gillar? Det finns så klart inga kärleksbrygder som magiskt drar får tjejer att gilla dig, men likväl finns det många bra parfymer som genomsnittskvinnan tycker om doften av, som är perfekta till dejten för att presentera sig så väl som möjligt.

1. Emporio Armani Stronger With You Absolutely

emporio-armani-stronger-with-you-absolutely-herrparfym

Emporio Armani Stronger With You Absolutely är en parfym för herrar, som öppnar med en balans av söta toner av rom och syrliga av bergamott, som sedan ger väg för blommiga hjärtnoter och en bas av träiga toner och en mild doft av vanilj. Den passar lika bra dagtid som på kvällen, och passar därmed utmärkt till din dejt.

Toppnoter: Bergamott, canarium, rom

Hjärtnoter: Artemisia pallens, lavendel

Basnoter: Ceder, kastanj, patchouli, vanilj från Madagaskar

2. Le Mâle Le Parfum Jean Paul Gaultier

le-male-le-parfum-jean-paul-gaultier-herrparfym

Le Mâle Le Parfum Jean Paul Gaultier är en herrparfym som öppnar med en varm och kryddig doft som sedan banar väg för en söt och blommig doft av iris och lavendel, balanserad av de träiga och kryddiga basnoterna. En sensuell och varm parfym som gör sig särskilt bra på kvällen och under de kyligare årstiderna.

Toppnoter: Kardemumma

Hjärtnoter: Iris, lavendel

Basnoter: Orientaliska kryddor, trä, vanilj

3. Prada L'Homme

Prada L’Homme är en parfym för herrar, som känns fräsch och frisk, med en dominant hjärtnot av blommig och söt iris, som balanseras ut väl av basen av patchouli och ceder. Parfymen håller i sig i cirka sex timmar, och fungerar med sin elegans lika bra på jobbet och till vardags som till fest eller en dejt.

Toppnoter: Kardemumma, morotsfrön, neroli, svartpeppar

Hjärtnoter: Iris, pelargon, te, viol

Basnoter: Bärnsten, ceder, sandelträ, patchouli

4. Invictus Victory Paco Rabanne

Invictus Victory Paco Rabanne är en parfym för herrar, som har en varm och söt doft av lavendel och vanilj, som också accentueras av den syrliga citrusen och kryddiga rosépepparn. I parfymens bas finns också bärnsten och tonkabönor, som med sina träiga toner stöttar upp parfymen. Med sin värme passar parfymen särskilt bra på kvällen och på de kallare årstiderna.

Toppnoter: Citron, rosépeppar

Hjärtnoter: Lavendel, olibanum

Basnoter: Bärnsten, tonkabönor, vanilj

5. Terre d'Hermès

terre-d-hermes-herrparfym

Terre d’Hermès är en klassisk parfym för herrar, som öppnar med en citrusaktig väldoft av apelsin och grapefrukt, som fortfarande är märkbar när hjärtnoterna börjar ta över platsen i strålkastarljuset, med en jordig och träig doft som utstråla elegans och mognad. Parfymen passar bra året om, och både dagtid och om kvällen.

Toppnoter: Apelsin, grapefrukt

Hjärtnoter: Pelargon, peppar

Basnoter: Bensoeharts, ceder, patchouli, vetivergräs

6. Fahrenheit Le Parfum Dior

fahrenheit-le-parfum-dior-herrparfym

Fahrenheit Le Parfum Dior är en herrparfym som tar den redan populära Fahrenheit och gör en mer intensiv tolkning av den utan att den blir överväldigande. Den öppnar med en fruktig doft av mandarin, som stöttas av toner av lakrits och mocka, som sedan komplimenteras av kryddiga toner och blommiga violdofter, med en bas av vanilj. En elegant och sofistikerad parfym.

Toppnoter: Mandarin, mocka, lakrits

Hjärtnoter: Koriander, kummin, rom, violblad

Basnoter: Bourbonvanilj

Hitta billig herrparfym

För dig som letar efter billig herrparfym behövs det faktiskt inte springas runt till olika fysiska butiker, utan du kan ofta hitta samma parfym till lägre pris på internet – detta då webbutiker bara behöver ha lager och ofta rör sig med större mängder av sina produkter.

Parfym.se

Parfym.se är en webbutik som drivs av Parfym Sverige, och som utöver på den svenska marknaden även bedriver verksamhet i Finland. Som hörs av namnet fokuserar de främst på parfymer, men har även andra produkter inom hudvård, hårvård, smink och skönhet i sitt sortiment. Liksom många butiker inom parfym är den största delen av deras sortiment riktat till kvinnliga kunder, men de har även ett stort utbud av parfymer och andra produkter för herrar, och är värda att besöka. De erbjuder riktigt billiga parfymer från omkring en hundralapp från märken som Adidas och Muelhens, men också riktigt lyxiga parfymer från märken som Memo Paris, Creeds och Amouage, som går för några tusen kronor vardera. Butiken utmärker sig också genom att skicka beställningar inom ett dygn.

Fyndiq.se

Webbutiken Fyndiq.se är en inte som vanliga butiker – faktum är att den är mer som en marknadsplats än en enda butik. När du tittar efter parfymer och andra varor på Fyndiq finner du produkter från olika butiker som har samarbete med Fyndiq, vilket gör att deras utbud är mycket föränderligt och att nya produkter till nya priser kan dyka upp från en dag till en annan. När du beställer från dem skickas produkten från just den butik som säljer varan, vilket innebär att en order med flera produkter från olika företag kommer att komma i olika paket. Att handla från Fyndiq är med andra ord en bra möjlighet till att fynda parfymer från ett enormt sortiment till bra priser, som varierar i leveranstid.

Bloomify.se

Bloomify är en webbutik som har funnits med sedan 2010, som säljer många olika typer av produkter inom parfym, hårvård, smink, och annat till skönhet. De utmärker sig genom att lägga mycket fokus på att erbjuda billiga produkter – inte enbart märken som är billigare, utan också att sälja normalt dyrare och lyxigare parfymer för markant lägre priser än vanligt. I detta ingår att de också säljer testers, vilket är flaskor som är oanvända men var avsedda att fungera som testexemplar för kunder att prova i fysiska butiker. Bloomify har liksom många butiker i parfymbranschen ett sortiment som främst vänder sig till damer, men har också ett stort utbud av parfymer för herrar från etablerade märken som Hugo Boss, Calvin Klein och Paco Rabanne.

Eleven.se

Webbutiken Eleven.se grundades redan 2004, och drivs av samma företag som har hand om Blush, Nordicfeel och de fysiska Eleven-butikerna. Den är en av de största butikerna i branschen i Norden, och är verksam i Sverige, Finland och Norge. De har i sitt sortiment produkter inom det mesta gällande skönhet, hudvård, hårvård och smink, men också parfymer. Bland dessa hittar vi ett bra utbud för herrar och damer, men också ett sortiment av unisexparfymer. Du hittar här allt från billiga parfymer för en hundralapp, från märken som Adidas och Rituals, till lyxigare parfymer från exempelvis Amouage, Tom Ford och Parfums de Marly. Du kan hitta även hitta lyxiga parfymer för riktigt bra priser, genom att titta i deras outlet-kategori, med rabatter på upp till 50 procent.

Lyko.se

Webbutiken Lyko.se var när den grundades 2003 en mindre webbhandel som stöttade upp ägarnas då huvudsakliga verksamhet, frisörsalongen Hår & Skägg, men har sedan dess vuxit i både intäkter och omfång. Numera riktar Lyko sig mot kunder i hela norra Europa, och har ett stort sortiment med produkter inom skönhet, hårvård, hudvård och parfym som de säljer både på internet och på sina butiker i Sverige och Norge. De har nästan lika många parfymer för herrar som för damer, och erbjuder båda riktigt billiga sådana för bara någon hundralapp och dyrare och mer exklusiva parfymer för några tusen kronor från märken som Amouage, Creed och Acqua di Parma. Som medlem i deras kundklubb får du poäng genom att handla, och kan därmed få värdecheckar och förmåner.

Kicks.se

Webbutiken Kicks.se är en av de största inom parfymer, smink och skönhet i Norden, och vänder sig till kunder i såväl Sverige som i Norge och Finland, med fysiska butiker i alla tre länderna. Deras utbud av parfymer för herrar sträcker sig över ett stort spektrum av prisklasser, från de allra billigaste för någon hundralapp till de mer exklusiva och lyxiga märkena som Tom Ford och Acqua di Parma, som kostar några tusen kronor. Kicks har även sina egna märken som enbart går att få tag på genom Kicks, vilka inkluderar Beauty Act, Skin Treat och Atelier Rouge. Utöver sina sortiment av herr- och damparfymer har Kicks även ett utbud av unisexparfymer, som passar lika bra oavsett ditt kön.