Billiga-parfymer

Parfym för dam

Hem > Parfym för dam

Populära damparfymer

Att hitta rätt i en djungel av olika produkter kan kännas knepigt – men du kan här få tips om vilka parfymer för damer som är mest populära och omtyckta, och om var du kan köpa billig damparfym på internet. Du får även tips på damparfymer som killar brukar tycka om.

Denna sida innehåller sponsrat innehåll.

Damparfym – Topplista

Har du svårt för att leta parfymer, eller är osäker på vilken parfym som passar bäst innan du gör ett inköp? Här hittar du en topplista över de mest populära och välrecenserade damparfymerna, samt beskrivande information om varje parfyms doft.

1. Hugo Boss The Scent For Her

Hugo Boss The Scent For Her är en parfym för damer, som utmärker sig av sin fruktiga och friska doft av persika. Doften utvecklas sofistikerat efter hand som att du bär den, när de blommiga hjärtnoterna av syren träder fram, och sedan den mörkare basen av kakao. Parfymen passar bra året om, och särskilt bra dagtid.

Toppnoter: Freesia, persika

Hjärtnoter: Syren

Basnoter: Kakao

2. Perfect Marc Jacobs

perfect-marc-jacobs-damparfym

Perfect Marc Jacobs är en damparfym som öppnar med blommiga och jordiga toner av narcissus, balanserad av den andra toppnoten, frisk rabarber. Dessa viker med tiden undan för den milda och mjuka tonen av mandelmjölk, som ger parfymen andningsrum innan basen träder fram med en träig doft av ceder, stöttad av den mildare doften av kashmir.

Toppnoter: Narcissus, rabarber

Hjärtnoter: Mandelmjölk

Basnoter: Ceder, kashmir

3. Flowerbomb Viktor & Rolf

Flowerbomb Viktor & Rolf är en parfym för damer, som öppnar med en ren och frisk citrusaktig doft av bergamott, tillsammans med en orientalisk doft av kombinationen osmantus och te. Dessa ger sedan väg för dess många blommiga toner, bland annat av orkidé och ros, som håller sig kvar mycket länge – därav namnet. Doften avslutas med mild vanilj.

Toppnoter: Bergamott, osmantus, te

Hjärtnoter: Afrikansk apelsinblom, freesia, jasmine, orkidé, ros

Basnoter: Mysk, patchouli, vanilj

4. Black Opium Yves Saint Laurent

black-opium-yves-saint-laurent-damparfym

Black Opium Yves Saint Laurent är en damparfym som öppnar med en frisk och kryddig doft av rosépeppar tillsammans med de fruktiga tonerna av apelsinblom. Dessa ger sedan väg för värmande och sköna toner av mandel och kaffe, som hela tiden stöttas upp av en mild bas av vanilj.

Toppnoter: Apelsinblom, päron, rosépeppar

Hjärtnoter: Bittermandel, jasmine, kaffe, lakrits

Basnoter: Ceder, kashmir, patchouli, vanilj

5. Oui La Vie est Belle Lancôme

Oui La Vie est Belle Lancôme är en damparfym som kombinerar frisk citrus med en fruktig ton av hallon och kryddig rosépeppar, innan dessa ger plats åt de blommiga och söta dofterna av ilang-ilang, ros och iris. Doften gör sig bra året om, och fungerar på såväl dag som kväll.

Toppnoter: Bergamott, hallon, rosépeppar

Hjärtnoter: Ilang-ilang, ros

Basnoter: Iris, patchouli, sötma

6. Sì Fiori Giorgio Armani

Sì Fiori Giorgio Armani är en parfym för damer, som kombinerar fruktiga, citrusaktiga och aromatiska toner av mandarin, vinbär, ros och neroli. Dessa stöttas upp av en träig ton av slånlav och mild vanilj. Parfymen passar bra året om, och fungerar särskilt bra dagtid, men också på kvällen.

Toppnoter: Grön mandarin, svart vinbär

Hjärtnoter: Neroli, slånlav, patchouli, ros

Basnoter: Vanilj, vit mysk

7. Euphoria Intense Calvin Klein

Euphoria Intense Calvin Klein är en parfym för damer, som utmärker sig av sin starka och fruktiga doft av svart vinbär, stöttat av en blommig ton av orkidé och patchouli. Parfymen gör sig bra året om, men anses passa särskilt bra under de kallare årstiderna och på kvällen. Parfymen håller sig en genomsnittligt lång tid på cirka sex timmar.

Toppnoter: Svart vinbär

Hjärtnoter: Orkidé

Basnoter: Patchouli

8. Very Good Girl Carolina Herrera

very-good-girl-carolina-herrera-damparfym

Very Good Girl Carolina Herrera är en parfym för damer, som öppnar med fruktiga och syrliga, friska toner av litchi och röda vinbär, innan doften expanderar med en dominerande blommig doft av rosor som stöttas av mild vanilj och vetivergräs. Parfymen gör sig väl året om, och passar lika bra dagtid som på kvällen.

Toppnoter: Litchi, röda vinbär

Hjärtnoter: Ros

Basnoter: Vanilj, vetivergräs

9. L'Imperatrice 3 Dolce & Gabbana

L’Imperatrice 3 Dolce & Gabbana är en damparfym som utmärker sig genom sina fruktiga och syrliga toner av kivifrukt och rabarber, tillsammans med en kryddigt frisk rosépeppar. Dessa övergår i en milt blommig ton av jasmine och en fruktig och akvatisk vattenmelon, som stöttas upp av en bas av sandelträ och syrlig citron. Parfymen passar bäst dagtid och på de varma årstiderna.

Toppnoter: Kivifrukt, rabarber, rosépeppar

Hjärtnoter: Cyklamen, jasmine, vattenmelon

Basnoter: Citronträd, mysk, sandelträ

10. Ari Ariana Grande

Ari Ariana Grande är en parfym för damer som öppnar med fruktiga och syrliga toner av hallon, grapefrukt och päron, innan de blommiga tonerna av liljekonvaljer, rosor och vaniljorkidéer tar vid, stöttade av en milt söt doft av marshmallow. Doften passar bra året om, både dag och natt, men varar bara i några timmar innan den behöver appliceras igen.

Toppnoter: Grapefrukt, hallon, päron

Hjärtnoter: Liljekonvalj, ros, vaniljorkidé

Basnoter: Marshmallow, mysk, trä

11. Clean Classic Warm Cotton

Clean Classic Warm Cotton är en klassisk parfym för damer som har en framträdande och frisk doft av citrus, som sedan ger plats för blommiga, fruktiga och akvatiska dofter, stöttade av en bas av bärnsten. En frisk parfym som gör sig utmärkt året om, särskilt dagtid och även till vardags.

Toppnoter: Citrusfrukter, verbena

Hjärtnoter: Apelsinblom, bomullsblomma, frukt, havsvatten

Basnoter: Bärnsten, mysk

12. Gucci Bloom

Gucci Bloom är en parfym för damer, som presenterar en koncentrerad blommig ton av jasmine, som vävs samman med natthyacint, och en blommig, pudrig ton av blomman druckne sjömannen. Parfymen gör sig väl året om, men särskilt bra under de varmare årstiderna, och passar på samma allra sätt bäst på dagen, även om den också fungerar på kvällen.

Toppnoter: Jasmine

Hjärtnoter: Natthyacint

Basnoter: Druckne sjömannen

Damparfym som killar gillar

Letar du efter en damparfym som killar gillar? Det finns så klart inget som 100% av män tycker om, men du hittar här några tips som brukar gå hem för de flesta killar, som exempelvis kan passa bra när du ska gå på en dejt.

1. Siren Paris Hilton

Siren Paris Hilton är en parfym för damer, som öppnar med en fruktig och söt doft, med toner av aprikos, mandarin och persika, men också av tempelblomma. Dessa ger sedan plats åt blommiga dofter av orkidé, med en bas av sandelträ, mysk och mild vanilj. Parfymen passar särskilt bra dagtid de varma årstiderna.

Toppnoter: Aprikos, mandarin, persika, tempelblomma

Hjärtnoter: Kaprifol, lotus, orkidé

Basnoter: Mysk, sandelträ, vanilj

2. Tresor In Love Lancôme

tresor-in-love-lancome-damparfym

Tresor In Love Lancôme är en parfym för damer, som öppnar med syrligt fruktiga toner av bergamott, nektarin och päron, tillsammans med en friskt kryddig ton av rosépeppar. Även hjärtnoterna inkluderar en fruktig och söt ton av persika, men blommar även upp med toner av rosor, viol och jasmine. Parfymen gör sig som allra bäst dagtid.

Toppnoter: Bergamott, nektarin, päron, rosépeppar

Hjärtnoter: Damascenerrosor, jasmine, persika, viol

Basnoter: Mysk, virginaceder

3. Animagical Woman Puma

Animagical Woman Puma är en parfym för damer, som öppnar upp med syrligt fruktiga toner av grapefrukt och lime, som sedan övergår till akvatisk näckros och söt papaja. Som bas finner du söta toner av mexikansk choklad, som stöttas upp av träiga noter. Parfymen gör sig bäst på sommardagar, men fungerar även bra på våren och hösten.

Toppnoter: Grapefrukt, lime

Hjärtnoter: Freesia, näckros, papaja

Basnoter: Mexikansk choklad, trä

4. Cat Deluxe Naomi Campbell

naomi-campbell-cat-deluxe-damparfym

Cat Deluxe Naomi Campbell är en damparfym som öppnar upp med en blommig ton av freesia, som motbalanseras av en varmt kryddig doft av kardemumma. Dessa följs sedan av blommig pion och viol samt en fruktigt söt persika, som stötas av trä, bärnsten och mild vanilj. Parfymen passar året om, men gör sig bäst dagtid på våren.

Toppnoter: Freesia, kardemumma

Hjärtnoter: Pion, persika, viol

Basnoter: Bärnsten, mysk, patchouli, trä, vanilj

5. Burberry Summer for Women

Burberry Summer for Women är en damparfym som utmärker sig för sina friskt syrliga och fruktiga toner av granatäpple och mandarin, tillsammans med toner av grönska och blommor, med hjärtnoter av liljekonvalj och rosor, stöttade av en träig bas av ceder och sandelträ. Parfymen gör sig allra bäst på sommardagar, men fungerar även på våren.

Toppnoter: Granatäpple, gröna löv, mandarin

Hjärtnoter: Freesia, liljekonvalj, ros

Basnoter: Ceder, sandelträ, vit mysk

6. Light Blue Dolce & Gabbana

Light Blue Dolce & Gabbana är en damparfym som domineras av syrlig och frisk citrus och äpple, tillsammans med en blommig ton av blåklocka som leder vidare till blommiga hjärtnoter av jasmine, rosor och grönskande bambu. Parfymen gör sig allra bäst på sommaren och våren, och särskilt på dagtid.

Toppnoter: Blåklocka, ceder, citron, äpple

Hjärtnoter: Bambu, jasmine, vit ros

Basnoter: Bärnsten, ceder, mysk

Hitta billig damparfym

När du letar efter billig damparfym är det en bra idé att bege dig ut på olika webbutiker. Ofta har dessa bra rabatter och lägre priser som följd av att de rör sig med stora mängder av sina produkter – och du får ofta ett bättre utbud än på fysiska butiker.

Parfym.se

Parfym.se är en webbutik som drivs av Parfym Sverige, och som bedriver sin verksamhet i både Sverige och Finland. De har funnits med sedan 2005, och fokuserar främst på parfym, men har även ett sortiment av andra produkter relaterade till skönhet, hudvård och hårvård. Bland deras utbud av parfymer för damer finns såväl riktigt billiga produkter för kring en hundralapp eller mindre, från märken som Adidas, Christina Aguilera och Jennifer Lopez, som dyrare och mer exklusiva märken för några tusentals kronor, som exempelvis Creed, Memo Paris och Gucci. Butiken erbjuder även att skicka med upp till tre olika prover på sina parfymer per köp, och skickar din order inom 24 timmar efter att de har mottagit den.

Fyndiq.se

Fyndiq.se skiljer sig från övriga webbutiker som du kan läsa om här: den liknar mer en marknadsplats, och säljer inte produkter från ett eget sortiment. Istället kan du via Fyndiqs webbsida se och köpa varor från andra butiker som Fyndiq har kontakt med, vilket innebär att deras utbud av parfymer kan variera mycket från dag till dag. Detta för med sig att produkterna som du beställer skickas direkt från de olika butikerna, och inte från något centralt lager, vilket alltså för med sig att en order på flera varor kan komma att skickas i flera olika paket, och att leveranstiderna kan variera – men också att du har ett mycket stort utbud och har möjlighet till att fynda bland riktigt bra priser.

Bloomify.se

Bloomify.se är en webbutik som sedan starten 2010 säljer skönhetsprodukter, parfymer, och produkter inom hud- och hårvård, med ett fokus på att erbjuda dig de allra billigaste produkterna. Detta innebär både att de säljer märken som är riktigt billiga, som exempelvis Adidas, Madonna och Mexx, och att de erbjuder normalt dyrare och lyxigare märken för lägre priser, som Dolce & Gabbana, Chloe och Calvin Klein. De har dessutom ofta stora rabatter och bra erbjudanden, där du kan få 40% rabatt på bra parfymer, och i vissa fall upp till 80% lägre pris än i andra butiker. De säljer även billiga testexemplar (så kallade testers) som annars är tänkta att användas som provexemplar i fysiska butiker, men som är oanvända och likvärdiga med de vanliga konsumentexemplaren.

Eleven.se

Eleven.se är en webbutik som sedan 2004 säljer parfymer, smink och andra produkter inom skönhet, med såväl parfymer för damer som herrar, samt ett visst utbud av unisexparfymer. De drivs Youty Group – samma företag som driver Blush, Nordic Feel och de fysiska Eleven-butikerna – och har ett stort utbud av parfymer från de allra billigaste som kostar kring hundra kronor eller mindre, från märken som Adidas och Wave, till de mer lyxiga och exklusiva parfymerna på några tusentals kronor från märken som Acqua di Parma, Amouage och Versace. Du kan dessutom hitta riktigt bra erbjudanden i deras outlet-avdelning, med upp till 50% lägre priser än vanligt, och använda deras kundklubb för att på tillgång till bra erbjudanden och speciella rabatter.

Lyko.se

Lyko.se var till att börja med när det grundades 2003 webbutiken för frisörsalongen Hår & Skägg, men växte snabbt om salongen och blev till företagets huvudsakliga verksamhet, och började erbjuda ett större utbud av skönhetsprodukter samt produkter inom hudvård och parfymeri. Nu finns de både som en av de största webbutikerna inom skönhet i Norden och som fysisk butik i Sverige och Norge. Deras utbud parfymer inkluderar allt från det allra billigaste, med märken som I Love, Isabelle Laurier och Brushworks för kring hundra kronor eller mindre, till de lyxigare märkena som Amouage, Creed och Tom Ford för några tusen kronor. Butiken erbjuder även en kundklubb som du kan gå med i för att få speciella erbjudanden och rabatter.

Kicks.se

Kicks.se har sedan starten 1991 hunnit växa sig till att bli en av de största webbutikerna i Norden inom skönhet och parfymer, och har även öppnat fysiska butiker i Sverige, Norge och Finland. Bland deras parfymer som riktar in sig mot damer finner du både riktigt billiga sådana, från märken som Rituals och Sol de Janeiro för några hundra kronor, och de mer exklusiva och lyxiga parfymerna från märken som Giorgio Armani och Tom Ford. Kicks har dessutom flera egna märken som bara går att få tag på via deras butiker, som inkluderar Beauty Act, Atelier Rouge och Skin Treat – samt ett utbud av unisexparfymer som passar alla oavsett kön. De utmärker sig också genom att ha en lägre gräns för fri frakt än många av deras konkurrenter.