Parfym Online

Kan man blanda parfymer?

Om du tycker att det är roligt att själv blanda och få fram nya dofter så kanske du bör betänka en karriär som parfymmästare. Men att blanda parfymer hursomhelst är knappast att rekommendera. I värsta fall så kan man totalt förstöra dyra dofter och få en komposition som gör att man får huvudvärk. Bara för att en doft är fantastisk, och en annan himmelsk, så betyder det inte att de tillsammans kommer att bli till paradiset på jorden.

Blanda parfymer med olika produkter

Nu är det förstås så att de flesta inte håller på och blandar parfymer genom att öppna flaskor och hälla samman vätskorna. Men det som många glömmer bort är att helt vanliga produkter som kroppskrämer och deodoranter också är parfymerade. Om man använder en hudkräm som har en stark doft och sedan sprayar på med favoritparfymen så är det inte säkert att man får det önskade resultatet. Faktum är att det rentav kan komma att lukta illa.

Ett tips är att investera i parfym, kroppskräm såväl som deodorant för att få en helhet. Det här är ju också något som förstärker doften så att den räcker lite längre. Märkesparfymer finns för det mesta både som kräm och deodorant, och det kan vara något att tänka på då man vill ge bort en present och vet vad personen tycker om i parfymväg.

Spraya på parfymen på ren hud!

En annan sak att komma ihåg är att man inte ska spraya på parfym på hud som redan har en doft från en annan parfym. Då man gör sig iordning för utekvällen och vill ha en annan doft än den som man bar till jobbet så är det klokt att ta en dusch eller att åtminstone göra rent där man tänker applicera doften. Om inte så kommer basnoten från den första parfymen att blandas med den som man applicerar och det kan få lite märkliga resultat som kan vara mer eller mindre lyckade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *